Van Ticaret ve Sanayi Odası - VANTSO Web Portalı
Türkçe
ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-GIDA PERAKENDECİLERİ SORUNLARI İÇİN TOPLANDI
Gıda Perakendecileri sorunları için toplandı
Eklenme Tarihi : 28.09.2013 13:51
Van Ticaret ve Sanayi Odası Sektör Toplantıları devam ediyor. Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Biner moderatörlüğün de toplanan Gıda Perakendecileri Sektör toplantısında sektör temsilcileri yaşadıkları sorunları dile getirdi.
Yaklaşık 3 saat süren toplantıda sektörün karşı karşıya kaldığı sorunlar toplantıya katılanlar tarafından dile getirildi. Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Biner, sektörde önemli bir daralma olduğu, özellikle ulusal marketlere karşı sorun yaşandığını dile getirerek “Biz tüm üyelerimizin yaşadıkları sorunları doğru tespit etmek için sektör toplantıları yapıyoruz. Şimdiye kadar 5 tane yaptık. Sizinle yaptığımız altıncı toplantıdır. Amacımız tüm sektörde üyelerimizle bir araya gelmektir” şeklinde konuştu.
Biner, özellikle Gıda perakende sektöründe  önemli sorunlar olduğunu, zaman zaman üyelerimizin bize bildirimleri ile konudan haberdar olduklarını belirterek “Yaşanan tüm sorunların çözümü ancak bizlerin bir araya gelmesi ile mümkün olacaktır. Bizler bir araya gelmeliyiz ki, sorunlarımızı doğru tespit edelim. Önemli bir sektör olduğunuzu biliyoruz. Yüksek oranda istihdam sağlıyorsunuz. Bu nedenle sektörün ayakta durması için mutlak suretle bir araya gelmeliyiz” dedi.
Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, de sektörün içinden gelen biri olarak Perakendecilerin en büyük sorununun kendi içlerinde birliktelik sağlayamadıklarından kaynaklandığını belirterek “Van’da yaklaşık 40 büyük market var. Bunların çoğu Van’a ait markalar. Ulusal markalarla rekabet edebilmeniz için ortak hareket etmelisiniz. Aksi takdirde kendi kendinizi bitirirsiniz. Biz yerli sermayemizin tükenmesini istemiyoruz. Bu nedenle yapacağınız her türlü oluşuma ve birlikteliğe Van TSO olarak her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi istiyoruz” dedi.
Gıda Perakendecileri Sektör Değerlendirme toplantısına katılan Van TSO üyeleri 24 Ekim de tekrar bir araya gelmek üzere karar aldılar. Toplantıya Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer İnanç, Meclis Üyesi Harun Çiçek, PERDER Başkanı Müjdat Atakan’da katıldı. 
Galeri
Gıda Perakendecileri sorunları için toplandı
KREDİ HESAPLAMA
DÖVİZ
USD: 32.37 TL
EURO: 34.8 TL
GBP: 41.35 TL