24. Dönem İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın danışmanlığını yürüttüğü FB Tekstil Van Tekstil Kentte yatırım yapmak üzere çalışmalara başladı. 24. Dönem Van Milletvekilliği yapan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi’nin referansı ile ilimize gelen İzmir Merkezli FB Tekstil, dün yatırım için incelemelerde bulundu.
DAKA Uzmanları tarafından bilgilendirilen ve ilk etapta 2400 metrekare yer tahsisi yapılan FB Tekstil, İnşaat Sezonu ile birlikte Tekstil Kentte yatırıma başlayacak. Dün Van’a gelen FB Tekstil Yöneticisi Fesih Demirer ve 24. Milletvekili Ali Aşlık Van Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Cazibe Merkezleri Programı ile Van’ın yatırımcılar için önemli bir merkez olduğunu belirterek “Açıklanan Programla Van’ın potansiyellerinin değerlendirilmesi çok önemli. Bu amaçla ilimize gelen her ciddi yatırımcıya oda olarak gönüllü danışmanlık vermeye, lojistik sağlamaya hazırız. Bu kentin kalkınması için kurum olarak, yönetim kurulu olarak herkesin hizmetindeyiz. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Çiftçi FB Tekstil’i yatırım için ilimize yönlendirmişlerdir. Bize firma ile ilgilenmemizi söylemişlerdir. Bizde her türlü lojistik desteği sağlayarak yatırımın Van’da olması için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile gelen yatırımcılara İlimizin yatırım olanaklarını, potansiyellerini , sağlanan destekler hakkında detaylı bilgiler aktarıyoruz. İnşallah bu konuda ortak akılla ilimizin hak ettiği yatırımları çekmesini sağlayacağız” dedi
FB Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Demirer’de Van’ın yatırımlar için cazip bir yer olduğunu belirterek “Biz buraya yatırımımızın kararını vermiş olarak gelmiştik. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve değerli Yönetim Kurulu Üyelerinin yakın ilgisi, DAKA Uzmanlarının bilgileri ile burada kararımızı teyit etmiş olduk. En kısara sürede bize tahsis edilen yerde fabrikamızı kuracağız. Bu tahsis dışında Cazibe Merkezleri Destek Proğramı çerçevesinde yeni yatırımlar da yaparak Van’ı bir tekstil üssü yapma gayreti içinde olacağız. Dünyanın önemli markaları ile partnerliği bulunan firmamızın bu enerjisini Van’a aktarmak istiyoruz. Yapacağımız yatırım inşallah hayırlara vesile olur. Sayın Bakan Yardımcımız Fatih Çiftçi’nin de bizi doğru yönlendirmesi ile Van için güzel çalışmalar yapmaya geldik” dedi.