ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-VAN PLATFORMU SEÇİM SONRASI YAŞANANLAR İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTI
VAN PLATFORMU SEÇİM SONRASI YAŞANANLAR İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTI
Eklenme Tarihi : 03.04.2024 22:32

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşları ile Meslek Odalarından oluşan 'Van Platformu' oluşturuldu.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin tamamlanması sonrası Van'da 14 belediye başkanı belli oldu. Seçimlerin ardından Van Büyükşehir Belediyesi ile ilgili alınan karar sonrası 'mazbatanın ikinci partiye verileceği' duyuruldu. Bunun üzerine kentte çıkan olaylar ve yaşanan gelişmelere büyük sorunlara neden oldu.

Bunun üzerine Van TSO çatısı altında bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları ile Meslek Odaları 'Van Platformu'nu oluşturuldu. Van'da yaşanan gelişmeler, çıkan olayların son bulması ve mazbatanın seçilmiş başkana verilmesi adına Van Platformu bir takım istişare ve görüşmelerde bulundu.

Van Platformu bu görüşmeler kapsamında ilk olarak; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, beraberindeki milletvekilleri, Van ve bölge illeri il başkanları ile görüşme yapıldı. CHP heyetinin ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekili Zülküf Uçar, DEM Parti İl Eş Başkanı Gülşen Kurt ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Harun Okay ile görüşme gerçekleştirildi.

Yapılan görüşmelerin ardından akşam saatlerinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararını seçilmiş başkandan yana kıldı ve mazbata yeniden birinci partiye verildi.

VAN PLATFORMU SEÇİM SONRASI YAŞANANLAR İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTI