ANA SAYFA-HABER ODASI-HABERLER-İRANLI HEYETLERDEN VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI'NA ZİYARET
İranlı heyetlerden Van Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyaret
Eklenme Tarihi : 19.04.2024 17:43

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı (Van TSO) ziyaret eden İran-Türkiye Ortak Ticaret Odası Başkanlığı Ekonomi Danışmanı Seyyed Mehran Hosseini, Parlemento Müşaviri Seyyid Kasımi ve beraberindeki iş insanları; Van TSO Yönetim Kurulu ve Komite Başkanı ile bir araya geldi.

Görüşmede konuşan Van TSO Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş;

☑️ İran ile çok iyi bir dostluğumuz ve komşuluk ilişkimiz var. Ancak, yüzyıllardır sıkıntısız bir şekilde devam eden komşuluğumuza rağmen ticaretimiz istediğimiz seviyede değil. Ticaretimizi geliştirmek adına çalışmalarımız devam ediyor. Bugünkü ziyaretinde buna vesile olacağını temenni ediyoruz.

Ekonomi Danışmanı Seyyed Mehran Hosseini;

☑️Ülkemiz ile Türkiye ilişkileri noktasında Van önemli bir yere sahip. Bizde bu önemin farkındayız. Sizin de belirtiğiniz gibi ekonomi ve ticaretimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bunun içinde geliş-gidişlerimizi artıracak ve her iki ülkede yeni yatırımlar olması için çaba göstereceğiz.

Van TSO'yu aynı gün İran İslam Cumhuriyeti Maku Serbest Bölgesi Ekonomi ve Yabancı Yatırımcı Müdür Yardımcısı Hamzeh Hooresi ile beraberindeki heyet ziyaret etti.

Van TSO Yönetim Kurulu ve İran Tüccar Danışmanı ile bir araya gelen Maku Serbest Bölgesi heyeti; bölgenin yatırım alanları ve potansiyelleri hakkında bilgiler verdi.

İranlı heyetlerden Van Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyaret
GBP: 41 TL